Grup Kuralları
Posted by Aydın Ergil 11 Kasım 2020
Üyelik Koşulları
1. Gruplara katılmak için başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması gerekir.
2. Kitap tartışma gruplarına katılmak isteyenler, Internet sitesindeki “başvuru formu” aracığıyla başvurularını yapabilirler.
3. Yayıncılar, yazarlar, çevirmenler ve editörler tartışma gruplarına üye olamazlar, ancak konuk olarak toplantılara katılabilirler.
4. Grup üyeleri, grubun belirlediği kitabı okuyarak toplantıya katılır.
5. Grupların temel etkinliği kitap tartışma toplantılarıdır, bu nedenle toplantılara mazeretsiz olarak üst üste üç kez katılmayanların üyelikleri dondurulur. Gruplara katılmak için yeniden başvurmaları gerekir.
6. Grup üyeleri ayın kitabıyla ilgili yorumlarını, web sitesinde kitapla ilgili sayfaya yazabilirler.
7. Hiçbir üye bir siyasal, dini, ticari, ideolojik ve toplumsal kuruluşu temsil edemez, bu tür bir kuruluşun bünyesinde Ekin Yazın Dostları’nın bir kitap tartışma grubu oluşturulamaz.
8. Grubun Internet sitesi tüm Internet kullanıcıları tarafından görüntülenebilir, ancak görüş yazabilmek için gruplardan birine ve internet sitesine üye olmak gerekir.
Kitap Tartışma Grubu Oluşum Kuralları
1. Kitap tartışma gruplarında kişi sayısı en az 5 en çok 20 olabilir.
2. Her tartışma grubu için bir google yazışma grubu oluşturulur, tüm grup yazışmaları bu adres kullanılarak yapılır. Gruba yalnızca toplantılarla ve kültür etkinlikleriyle ilgili yazılar gönderilebilir.
Kitap Tartışma Grubu Çalışma Kuralları
1. Her ay bir kitap okunur.
2. Grupta tartışılmak üzere yalnızca roman, öykü, anı ve yaşamöyküsü türünde kitaplar seçilebilir.
3. Okunacak kitapların belirlenmesinde, her grup kendi içinde herkese sıra gelecek şekilde kendi sıralama yöntemini belirler.
4. Herkes kitap sahibinin önerdiği kitabı okuyarak toplantılara katılır.
5. Toplantılarda kitapla ilgili olmayan konularda konuşmalar yapılamaz. Toplantılarda sadece kitapla ilgili görüşler dile getirilir.
6. Kitap seçilirken dini ve siyasi olmamasına dikkat edilir. Mümkünse, kitap sahibi, kitabı okumuş olarak önerir. Ancak beğenilen kitaplar önerilir.
7. Farklı görüşler ileri sürülen toplantılarda görüşlerin kabul ettirilmesi için baskı yapılamaz. Toplantıya katılan herkesin görüşü eşit düzeydedir.
Kitap Sahibinin Görevleri
1. Kitap sahibi toplantı tarihini, saatini ve yerini belirler ve en az bir hafta öncesinde google yazışma grubunda toplantı çağrısı yapar. Toplantıya katılacakların sayısı belirlenerek toplantı yerine bildirilir.
2. Kitap sahibi seçtiği kitabın yazarı veya çevirmeni hakkında bilgi toplar ve mümkünse yazarın veya çevirmenin toplantıya katılmasını sağlar. Toplantıya katılan yazara ya da çevimene anı defteri imzalatılır ve Çekül 7 Ağaç Ormanları’nda onun adına diktirilen ağaçların belgesini sunar.
3. Toplantıyı Kitap Sahibi yönetir.
4. Kitap sahibi toplantı notlarını bilgisayar ortamına aktarmak için toplantıda not tutulmasından sorumludur. Özellikle yazarlı toplantılarda yazarın görüşleri Internet sitesine bu yolla aktarılır.
5. Kitap sahibi, toplantıdan sonra, google grubuna bir sonraki kitap, kitap sahibi, olası toplantı tarihi konularında bilgi verir.
Felsefe Grubuna Katılım Koşulları
1. Felsefe grubuna katılabilmek için kitap tartışma gruplarından birine katılmış olmak gerekir.
2. Felsefe toplantılarına mazeretsiz olarak üst üste üç kez katılmayanların üyelikleri dondurulur. Gruba katılmak için yeniden başvurmaları gerekir.
Tiyatro İzleyicileri Grubuna Katılım Koşulları
1. Tiyatro izleyicileri grubuna katılabilmek için kitap tartışma gruplarından birine katılmış olmak gerekir.
2. Tiyatro izleyicileri toplantılarına mazeretsiz olarak üst üste üç kez katılmayanların üyelikleri dondurulur. Gruba katılmak için yeniden başvurmaları gerekir.
Bir Yorum Yazın