Mürefte’de Bağbozumu ve Şarap Tadımı 2015
Posted by Aydın Ergil 30 Temmuz 2015
Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor: Mürefte’de Bağbozumu ve Şarap Tadımı. 5 Eylül Cumartesi günü tüm İstanbul öbekleri Mürefte’de Bağbozumu’na katılacak, öğle yemeğinden sonra da Aker Şarapları’nın üretildiği ortamı gezecek, şaraplardan tadacak.
Bağda üzümler olgunlaştıkça toplanır, piyasaya sürülür. Bu, aylarca sürebilir; mevsimi gelince de bağdaki bütün üzümler toplanır, en son ürün alınır. Buna bağbozumu denir.
Bağbozumu mevsimi bölgenin iklimine göre değişir. Yurdumuzda Adana çevresinde Ege Bölgesi’nde bağbozumu temmuz ortalarında başlar, ağustosa kadar sürer. Bu bir buçuk aylık süre içinde çeşitli cinsten üzüm veren bağların ürünü toplanır. Bağbozumu ekimde başlar, kış başlarına kadar sürer.
Üzümlerin tam vaktinde toplanmasına dikkat etmelidir. İyice olgunlaşmamış üzümler ekşi olur, çok olgunlaştıktan sonra toplanan üzümler ise çabuk çürür.
Kaynak:
http://www.hayatpedi.com/bagbozumu-nedir-bagbozumu-mevsimi.html
Bağbozumu hakkında güzel yazılar:
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ogul_turkkan/bir_bagbozumu_oykusu-1065052
http://e-paylas.com/bagbozumu-nedir-nerde-ve-ne-zaman-yapilir.html
Aker Şarapçılık:
https://www.facebook.com/AKERWINE
Bir Yorum Yazın