Ekin Yazın Dostları

Kitap Okurlarının Buluşma Noktası

Mürefte’de Bağbozumu ve Şarap Tadımı 2015

Posted by Aydın Ergil 30 Temmuz 2015

Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor: Mürefte’de Bağbozumu ve Şarap Tadımı. 5 Eylül Cumartesi günü tüm İstanbul öbekleri Mürefte’de Bağbozumu’na katılacak, öğle yemeğinden sonra da Aker Şarapları’nın üretildiği ortamı gezecek, şaraplardan tadacak.

uzum-cesitleri-tourigaBağbozumu Nedir?

Bağda üzümler olgunlaştıkça top­lanır, piyasaya sürülür. Bu, aylarca sürebilir; mevsimi gelince de bağda­ki bütün üzümler toplanır, en son ürün alınır. Buna bağbozumu denir.

Bağbozumu mevsi­mi bölgenin iklimine göre değişir. Yurdu­muzda Adana çevre­sinde Ege Bölgesi’nde bağbozumu tem­muz ortalarında baş­lar, ağustosa kadar sürer. Bu bir buçuk aylık süre içinde çe­şitli cinsten üzüm veren bağların ürünü toplanır. Bağbozumu ekimde başlar, kış başlarına kadar sürer.

Üzümlerin tam vaktinde toplanma­sına dikkat etmelidir. İyice olgun­laşmamış üzümler ekşi olur, çok ol­gunlaştıktan sonra toplanan üzüm­ler ise çabuk çürür.

Kaynak:

http://www.hayatpedi.com/bagbozumu-nedir-bagbozumu-mevsimi.html

Bağbozumu hakkında güzel yazılar:

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ogul_turkkan/bir_bagbozumu_oykusu-1065052

http://e-paylas.com/bagbozumu-nedir-nerde-ve-ne-zaman-yapilir.html

Aker Şarapçılık:

https://www.facebook.com/AKERWINE

https://aylindingil.wordpress.com/aker-saraplari/

Aker-2Aker

Bir Yorum Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s